Analys av vilometabolism
och kroppens fettförbränning

Många dieter misslyckas på grund av metabola adaptationer som försvårar viktnedgång. Med metabola tester behöver du inte längre gissa vad du bör göra, du gör ett test och får resultat med samma teknologi som används av universitet, idrottslabb och olympiska idrottare.

Varför testa Resting Metabolic Rate (RMR)?

Test av vilometabolism (RMR) visar hur mycket kalorier din kropp förbrukar och hur mycket fett och kolhydrater du använder under vila. RMR-testet visar fettförbränningseffektivitet - hur effektiv kroppen är på att använda fettsyror som bränsle. Testresultatet används till individualisering av program för hälsa och idrott, bredd, motionärer och elit, för såväl kondition som muskelstyrka.

Kardiometabola tester är ett diagnostiskt verktyg för att undersöka andningsgasutbytet: upptag av syrgas från luft till blod och koldioxid från blod till luft. Testning av RMR är för dig som vill testa din ämnesomsättning för att planera kost och träning på ett forskningsbaserat datadrivet sätt utifrån dina unika personliga fysiologiska förutsättningar.

Efter undersökningen får du en detaljerad rapport. Vi går tillsammans igenom innehållet i rapporten och därefter får du rekommendationer för ditt mål.

Syftet med fysiologiska tester

En vanlig uppfattning är att kost och träning bör individ-anpassas för maximal utveckling. Ett problem är att många kost- och träningsprogram baserar sig på kunskap från text-böcker, inte människors unika fysiologiska status. Med testning kan du med hjälp av vetenskaplig teknologi, som används av universitet och idrottslabb, påbörja program som är utformade specifikt för hur just din kropp fungerar.