Kom igång

Vårt mål är att du ska nå ditt – utan att du förvärrar dina besvär efter skador, sjukdomar och operationer.

Hur fungerar det att få hjälp med rehab, ergonomi och kost- och träningsråd hos en medicinsk personlig tränare?

Det kan finnas många skäl att man har ont.

Skador, sjukdomar och operationer efter axelskador, ryggont och liknande – kan vara ett stort hinder för många. Det är en sak att börja träna, men att fortsätta träna på ett sätt som är både säkert och effektivt, kan vara svårt om man har ont.

Därför samarbetar vi med läkare, sjukgymnaster och kiropraktorer för att ta fram säkra men effektiva träningsprogram som tar hänsyn till dina besvär och hjälper dig att komma igång igen – och prestera igen – på ett säkert sätt för just dig.

Varför är Kraftsportkliniken annorlunda?

Personliga möten med din medicinska tränare. Vi hjälper dig att bli bättre efter dina besvär snabbare med hjälp av övervakad, resultatbaserad träning.

Samarbeten med vårdpersonal. Vi samarbetar med vårdgivare på Ortopedmedicinska Institutet och rehabmottagningar. Om du har fått en diagnos hos läkare, sjukgymnast eller kiropraktor, så hjälper vi dig med träning baserat på dina medicinska behov.

Hållbara metoder. Vi ser till hela din kropp, inte bara enskilda muskelgrupper eller bara där du har ont. Vi arbetar enligt evidensbaserad praktik, vilket innebär att du alltid kan vara säker på att du följer en metod som är säker och effektiv, för dig och ditt behov, baserat på både forskning och beprövad erfarenhet.

Skräddarsydda träningsprogram för rehabilitering i samband med stress- och smärtbesvär. Träna med din personliga medicinska tränare för att få vägledning efter rehab på vår klinik hos Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Din tränare tar fram ett träningsprogram och sedan får du övningar som du kan göra hemma, på gymmet eller på stranden på semestern. Var fjärde vecka utvärderar vi och gör justeringar, så att du kan vara säker att du alltid får ut mest av din träning.

Vad du kan förvänta dig som klient

Personligt träningsprogram

Din medicinska tränare skapar ett träningsprogram med övningar som underlättar för dina besvär och justerar övningar beroende på smärta och funktion, så att du kan fortsätta se resultat. Mellan passen tillsammans följer du programmet enkelt, var du än befinner dig, så att du behåller dina framsteg och tränar på ett säkert och effektivt sätt även i framtiden.

Feedback och uppföljning

Under träningen får du feedback med förslag på vad du kan göra annorlunda och vad som är bra att tänka på. Feedback och uppföljningar gör vi regelbundet för att försäkra oss om att du får bästa möjliga resultat på kortast tid. Detta hjälper dig att se hur långt du har kommit, sedan avancerar programmet baserat på hur dina behov utvecklas.

Så kommer du igång enkelt

  1. Boka din första konsultation
    Med ett samtal på 30-45 minuter avgör vår medicinska tränare om ditt mål och dina utmaningar passar vårt program. Här tar vi reda på om vi kan hjälpa dig och i sådana fall hur. Om våra tjänster inte passar dig, refererar vi dig till en specialist.
  2. Genomgå en screening/rörelseanalys
    Efter konsultationen bjuder vi in dig till en rörelseanalys. Nu tittar vi närmare på dina besvär, om du har särskilda svagheter som är extra viktiga att jobba på, om det finns stelheter eller inskränkningar i olika leder och vilka övningar som passar dina behov utefter vad vi upptäcker under analysen.
  3. Påbörja ditt program!
    Sedan kör vi gång! Vi börjar med en introduktion till programmet, som baserar sig på din medicinska historik, rörelseanalysen och en hälsodeklaration där du berättar om ditt mål. Vi använder all denna information för att avgöra vilken träning som bäst passar ditt mål och hur vi avancerar med ett fokuserat men långsiktigt tänk. Under tiden besvarar vi alla dina frågor online – mellan dina pass på kliniken.

Tung träning har aldrig varit lättare