Om oss

Välkommen till Kraftsportkliniken – Rehab & Friskvård i Göteborg! Vi är glada och tacksamma för att du har hittat hit.

Kraftsportkliniken grundades för att coacha och utbilda styrketränande i teknik och utförande, programplanering och anpassningar efter skador och i samband med störningar i rörelseorganen. Vi brinner för träning med fria vikter och är tacksamma för att vi har fått förtroendet att hjälpa tränande på alla möjliga nivåer att höja sin progression med hjälp av vetenskap och erfarenhet. Oavsett om du är en nybörjare, motionär eller idrottare som siktar på att bli bäst, kan vi hjälpa dig.

Mission

Mission är synonymt med uppdrag och detta är vår ledstjärna. Vårt uppdrag är att ge styrketränande verktyg för att uppnå deras drömmar. Det gör vi genom utbildning, coachning och vägledning med webbkurser, personlig träning eller onlinecoaching.

Vision

Kraftsportklinikens vision är verksamhetens riktning. Det är inte lika mycket hur vi arbetar som vad vi strävar efter, även om det hänger ihop. Visionen drivs av uppdraget/missionen och beskriver hur vi väljer att arbeta i mer konkreta och exakta termer.

Kraftsportkliniken strävar efter att skapa och publicera ett ekosystem för styrketränande. Detta ekosystem är en medial konstruktion online men är inte begränsad till digital distanscoachning. Målet är att detta ekosystem möter individens utmaningar, vad som håller motivation och progression begränsad, för att ta fram individanpassade och målanpassade lösningar även om träning påverkas av ortopediska skador, kroniska sjukdomar eller kirurgiska ingrepp. Den gemensamma nämnaren är hjälpmedel för att bygga meningsfulla vanor, välgrundade beslut och fantastiska resultat som du kan känna dig stolt över.

Vi arbetar inte bara med rehab men inte heller bara med friskvård. Vi hjälper dig att ta steget från rehab till friskvård, eftersom vi upplever att det existerar ett glapp mellan vården och friskvård när det kommer till planering av effektiv styrketräning.

Kraftsportkliniken hjälper medlemmar i detta ekosystem att skrida till verket mot sina mål genom att tillhandahålla utbildningar, kurser och program med hög kvalité baserat på vetenskap. För att möjliggöra en strömlinjeformad användarupplevelse för klienter – online och med fysiska möten på kliniken i Göteborg – samarbetar vi med vårdgivare som leg. ortopedläkare, sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer, osteopater, nutritionister/dietister och psykologer. Upptäcker vi att prospekt eller någon av våra medlemmar kräver särskild vård, refererar vi till en lämplig specialist inom vårt nätverk. För att säkerställa hög kvalité på våra tjänster arbetar vi enligt evidensbaserad praktik – en kombination av forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet.

Kraftsportkliniken Rehab & Friskvård är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Vasastan i Göteborg. En privat rehabmottagning där vårdgivare samarbetar mellan professioner för att erbjuda personcentrerad vård. Här är öppettider och vägbeskrivning.