Barn- och ungdomsträning

Vi hjälper barn och ungdomar med skonsam och trygg styrketräning

Är du förälder till ett barn som har börjat träna styrka? Letar du efter någon som kan ge ditt barn en introduktion i styrketräningens grunder, teknik- och färdighetsinlärning?

Kraftsportkliniken arbetar utifrån bästa tillgänglig kunskap, en kombination av beprövad erfarenhet och idrottsvetenskap, för att hjälpa barn- och ungdomar att styrketräna med fria vikter på ett skonsamt sätt. 

Programmet ger ditt barn en allsidig styrketräning, långsiktig utveckling och kunskap om hur kropp och hälsa påverkas av träning. Vägledning av en högutbildad tränare ger barn- och ungdomar en trygg och säker introduktion till skadeförebyggande och prestationsutvecklande träning. Förväntade resultat är ökad koordination och muskelstyrka, minskad risk för metabola sjukdomar och en hälsosam relation till träning.


Vem riktar sig detta till?

Barn- och ungdomar som nyligen har börjat träna eller som har tränat ett tag för specifika mål och har föräldrar som vill att individen ska få en vettig chans att lära sig att hantera styrketräningens miljö - från kaotisk teknik till övning och färdighet.

Resultat av programmet


  • Reducerad risk för skador med individanpassad målbaserad träning
  • Personliga instruktioner för att uppnå specifika syften med styrketräning
  • Coaching med en idrottsvetare med god kunskap och förståelse för barn- och ungdomars unika förutsättningar
  • Eliminerade distraktioner och ökat fokus på olika mål utifrån mognad

Hur fungerar barn- och ungdomsträning på kliniken?

Det börjar med ett första samtal om mål och förutsättningar. Var börjar vi? Var vill vi vara i framtiden? Efter konsultationen kommer vi överens om tester och träningens riktning. Träningen börjar med utforskning av möjliga rörelser. Coaching innebär ett pedagogiskt och socialt stöd för inlärning av färdigheter.

Frågor eller funderingar om barn- och ungdomsträning med Kraftsportkliniken i Göteborg? Kontakta oss

Telefon: 0735226407
 Mail: coaching@mathiaszachau.com