Ta din idrottsträning till nästa nivå med forskning och beprövad erfarenhet

Idrott ställer höga krav på kroppens förmåga att prestera och återhämta sig. Individanpassad fysträning behöver därför vara både individanpassad och framtagen med hänsyn till idrottens kravprofil. Därför använder vi en kombination av subjektiva och objektiva mätmetoder för att optimera träning.

Därför är Kraftsportkliniken annorlunda

Kraftsportkliniken erbjuder professionella tester, diagnostik, undersökning av rörlighet och motorisk kontroll, träningsplanering och coachning med evidensbaserad praktik. Vårt mål är fysträning i världsklass,

Professionella tester för explosivitet och maxstyrka

Vi använder flera objektiva mätmetoder och professionella tester för att se till att styrketräningen matchar idrottens kravprofil.

Däribland accelerometer. Verktyget fångar upp rörelsebanor och acceleration vilket gör att vi kan utveckla teknik, explosivitet och maxstyrka med god precision. Mätningarna hjälper oss att planera belastning och volym baserat på träningseffekt och återhämtning.

Träningsplanering för styrketräning inom idrott

Vi har erfarenhet av fysträning och rehabilitering för professionell idrott. Oavsett om du är aktiv inom individuell idrott eller lagidrott kan en individanpassad träningsplan bidra till hållbar utveckling. Här är det viktigt att ta hänsyn till rörlighet, eventuella svagheter  och begränsningar i rörelseapparaten kopplat till skadehistorik.

Möt Kraftsportklinikens grundare - Mathias Zachau

Mathias är universitetsutbildad styrkecoach, styrkelyftsinstruktör och medicinsk tränare. Kunderna är bland annat professionella handbolls- och fotbollsspelare, styrkelyftare, crossfit-tränande, kroppsbyggare, fitnesstävlande och armbrytare. Välkommen till Kraftsportkliniken hos Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg!