Vanliga frågor

Kan jag använda friskvårdsbidrag till personlig träning på Kraftsportkliniken?

Sedan januari 2018 är personlig träning godkänt för friskvårdsbidrag, enligt Skatteverket. Friskvårdsbidraget är ett slags skattefri löneförmån som företag kan erbjuda anställda som bidrag till aktiviteter som anses vara friskvård. Ett perfekt sätt för arbetsgivare att uppmuntra fysisk träning för att främja personalens hälsa. Detta kan göra medarbetare mer produktiva men också hjälpa till att minska antalet sjukskrivningar på arbetsplatsen. I slutändan är det dock upp till arbetsgivaren att avgöra vad som ska ingå i friskvårdstjänsten. Enligt skatteverket får kostnaden för friskvård som bidraget ska användas till inte vara mer än 1000:-/timme. Personlig träning på Kraftsportkliniken i Göteborg kostar aldrig mer än 790:-/timme och täcks därför av friskvårdsbidraget. Fråga din arbetsgivare vilken information som behöver finnas på kvittot för att aktiviteten ska godkännas för friskvårdsbidrag på din arbetsplats.

Hur mycket kostar det?

Du väljer om du vill betala per pass (dyrare timkostnad), 5 pass åt gången (något billigare timkostnad) eller 10 pass åt gången (det billigaste paketet vi erbjuder). Ett PT-pass på Kraftsportkliniken med Mathias Zachau kostar 790:-/timme. 5 PT-pass kostar 745:-/timme och 10 PT-pass kostar 690:-/timme. Onlinecoachning ingår bara i ett av dessa paket. Är du osäker på vilket paket som passar dig, klicka här för att läsa vilka paket vi erbjuder och vad som ingår när du köper personlig träning. Målet med all personlig träning på Kraftsportkliniken är att 1) ge dig kunskap om hur kroppen fungerar och 2) hjälpa dig att få mer resultat. På det sättet behöver du aldrig känna dig beroende av våra tjänster, vårt mål är att göra dig självgående så att du klarar dig själv efteråt.

När kan jag köra mina pass?

Efter köpet får du fylla i en anamnes som är ett slags hälsodeklaration. I det här formuläret berättar du mer om dig själv, om du har tränat tidigare, varför du inte har lyckats med ditt mål, vilka dina utmaningar är, vad du vill uppnå och andra saker som är viktiga för oss att känna till innan vi börjar träna dig på gymmet. Efter hälsodeklarationen får du tillgång till en kalender där du kan boka ditt första pass.

Ingår någon form av kostrådgivning?

Kostrådgivning ingår bara i Guld-paketet (10 PT-pass), där även onlinecoachning ingår. Vill du få hjälp med både kosten och träningen så är Guld-paketet, som också är vårt mest prisvärda paket hittills, det upplägg som passar dina önskemål bäst. Kostrådgivningen som ingår i Guld-paketet omfattar genomgång av hur du äter idag, ett personligt kostschema som tas fram baserat på anamnesen, förslag på måltider, energiberäkningar, näringstajming och eventuella kosttillskott om det behövs. Resultat av kostprogrammet följer vi upp kontinuerligt. Och när det behövs gör vi också korrigeringar av kostprogrammet under tiden du tränar på kliniken. Viktigt att känna till på förhand är att vi inte tror på enskilda dieter, specifika upplägg med regler och förbud som hämmar dig. Vår kostrådgivning utgår alltid från individen och hjälper dig att komma igång med kosten på ett hållbart sätt. Du ska därför aldrig behöva tvinga i dig mat som du inte gillar eller lida dig igenom tråkiga svältdieter som du inte kan hålla.

Känner mig blyg och vill inte träna när andra ser på. Jag har inte följt något program tidigare. Brukar det vara många samtidigt på gymmet?

För oss är det viktigt att du inte känner dig obekväm att träna. Därför tränar du helt själv med din coach. Ingen annan ser dig träna. Kraftsportkliniken är designad för att ge dig kvalitativ egentid med din tränare, helt utan inblick från andra klienter eller medlemmar. Därför kan du alltid känna dig trygg, säker och hemma hos oss. Vår erfarenhet är att detta brukar vara mer motiverande för de allra flesta, eftersom det gör det lättare att koncentrera sig fullt ut på sin egen träning. Vill du inte träna bland andra så ska du inte behöva göra det anser vi, särskilt om du är ny inför träning och tycker att detta med att träna på gym kan vara skrämmande och otäckt.

Kan jag komma förbi och berätta mer om mig själv och mitt mål innan jag bestämmer mig för om detta är rätt för mig?

Absolut. Vi erbjuder kostnadsfria behovsanalyser/konsultationer på kliniken. Funderar du på om personlig träning med Mathias Zachau är rätt för dig så är du välkommen förbi på en kaffe (eller liknande). Du har då möjlighet att berätta mer om dig själv, ditt mål och varför det är viktigt för dig och samtidigt passa på att ställa frågor och lära känna din coach innan du går vidare och väljer ett paket. På det sättet behöver du aldrig köpa grisen i säcken. Om personlig träning inte är rätt för dig, baserat på den information du lämnar vid konsultationen, kan du få rådet att avvakta eller bli refererad till annan vårdgivare. För oss är det viktigt att du verkligen får den hjälp som du behöver, men om ditt behov är av sådan natur att vi inte kan hjälpa dig så är vi tydliga med det. 

Tung träning har aldrig varit lättare