Om Kraftsportkliniken

Sedan 2012 har vi hjälpt motionärer och idrottare att förstå hur styrketräning fungerar. Med humana priser på Ortopedmedicinska Institutet i Vasastaden i Göteborg får du personlig träning i en lugn, trygg och säker miljö själv med din tränare – utan stress och stök.

Kraftsportkliniken är annorlunda. Inte bara för att vi erbjuder den hårdast arbetande personliga träningen, kostrådgivningen och post-rehabiliteringen i stan (som uppenbarligen hjälper dig att bli en starkare version av dig själv). Nej, utan därför att vi förstår din situation på ett personligt plan. Vi förstår din smärta, hur svårt det kan vara att hitta tillbaka till träningsglädjen efter skador, sjukskrivningar och sjukdomar. Eftersom vi har varit i samma situation. Och därför startade vi Kraftsportkliniken i Göteborg.

Du hittar Kraftsportkliniken, Mathias Zachaus PT-studio i Göteborg, hos Ortopedmedicinska Institutet i Vasastan.

Vi hjälper människor precis som du med att komma igång, ta sig i form, bli starkare och fortsätta se resultat (utan överträning eller utbrändhet). Över 90% av våra klienter är vanliga motionärer som har en eller flera skador i bagaget, kroniska sjukdomar eller är i risk att insjukna i det, som har stor fysisk och psykisk stress, dåligt med tid – och gemensamt för nästan alla är att man har testat allt.

Många dieter och träningsprogram, kanske med hyfsade resultat i en kort tid, kanske har man kommit igång och till och med hunnit lära sig en del om kost och träning redan – men utmaningen är att man har svårt att hålla vanan och rutiner en längre tid och till slut tappar man motivationen. Detta vill vi ändra på genom kunskap, coachning och vägledning som är på riktigt.

Viktigt för oss är att du alltid följer den bästa planen för ditt mål och att det är en plan som du faktiskt har tid, energi och ork att följa. Ditt personliga kost- och träningsprogram kommer därför alltid vara resultatbaserat, utan att tvinga dig att bokstavligt talat flytta in på gymmet.

En annan sak som gör oss annorlunda är att vi inte tror att specifika, enskilda dieter eller program passar alla. Din kost och träning måste funka för just dig. Annars är den inte hållbar i det långa loppet. Snabba resultat är inget värt om du inte har bra förutsättningar att behålla det – och därför hjälper vi dig att hitta en nivå som du kommer trivas med även i framtiden.

Mathias Zachau har studerat anatomi, patologi och biomekanik hos doktorer i fysioterapi, kiropraktorer specialiserade på idrottsmedicin och läst flera friskvårdsutbildningar. Han har själv kämpat med olika besvär i rörelseapparaten.

Mathias Zachau har 20 års erfarenhet av styrketräning och är utbildad personlig tränare med 6 olika utbildningar inom träning och nutrition (cert. personlig tränare och vidareutbildningar hos bl.a Boris Sheiko och Ed Coan).

Vi designar enbart kost- och träningsprogram som är säkra, effektiva och evidensbaserade. Det betyder att vi arbetar enligt evidensbaserad praktik – publicerad forskning och vetenskap inom fysiologi, biomekanik och näringslära och detta är praktiskt beprövat. På det sättet kan du alltid vara säker på att du följer en plan som har vetenskapligt stöd, att metoden bakom har fungerat tidigare, och att den är anpassad efter dina personliga mål och förutsättningar.

Välkommen in på ett samtal:

Boka din kostnadsfria behovsanalys 

Eller:

Tung träning har aldrig varit lättare